Brioška se zkaramelizovaným banánem

Pokud chcete briošku vylepšit, vyzkoušejte ji třeba s banánem, který obalíte ve zkaramelizovaném medu. Postup je naprosto jednoduchý a pochutnají si na něm nejenom děti!

Potřebujeme:

2 tvrdší briošky
3 vejce
2 dl mléka
špetku soli
moučkový cukr
1/8 másla
1 banán
2 lžíce medu (nebo 3 lžíce javorového sirupu)
vyšlehanou sladkou smetanu na ozdobu

Postup:

V hlubokém talíři rozšleháme vejce s mlékem a špetkou soli. Plátky briošek v nich necháme nasáknout a osmažíme na másle. Pak je obalíme v moučkovém cukru a ozdobíme plátky banánu, který jsme předem nechali na pánvi zkaramelizovat v medu (javorovém sirupu). Ozdobíme šlehačkou.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Vařte v kvalitním titanovém nádobí české výroby.

Sdílejte s přáteli:

Diskuze