Grilované makrely

Máte chuť na grilovanou rybu, ale nevíte, jak na to? Nezoufejte, Halina má pro vás řešení! Grilovanou makrelu si totiž natolik zamilujete, že ji budete chtít pořád!

 Potřebujeme:
2 střední chlazené kuchané makrely
1 lžíci citronové šťávy
1 citron
2 lžíce oleje
2 lžičky provensálského koření
mletý černý pepř
mořskou sůl
kousek špeku

Postup:

Makrely dobře omyjeme i zevnitř a velmi pečlivě vysušíme. Kůži ryb nařízneme z každé strany třemi šikmými řezy (ne moc hluboko) a vetřeme do zářezů sůl. Bříška ryb okořeníme provensálskou směsí, dobře osolíme a opepříme, přidáme ještě dva útlé měsíčky citronu. Ryby grilujeme 10-12 minut z každé strany (záleží na váze makrel). Opečené makrely servírujeme s teplými opečenými česnekovými plátky bagety nebo s dobrým bílým chlebem.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Grilované makrely s křupavou kůžičkou připravíte na grilu Vital.
 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze