Grilovaný steak nejen s malinovým dipem

Na dobrý steak potřebujete dobré maso, Halina vám doporučuje vysoký roštěnec. Osolte, opepřete a nechte čtyři hodiny odležet. Poté už stačí dát na gril. Podávejte třeba s opečenými česnekovými plátky bagety. A samozřejmě s dipem!

GRILOVANÝ STEAK 

Potřebujeme:

2 plátky hovězího z vysokého roštěnce
hrubě mletý černý pepř
1 lžíci rostlinného oleje
mořskou sůl
kousek špeku na potření roštu

Postup:

Plátky vyzrálého roštěnce necháme alespoň 4 hodiny odležet při pokojové teplotě. Maso dobře osušíme. Před grilováním ho posolíme a opepříme. Plátky naklepeme jen zlehka klouby prstů. Mezitím rozehřejeme gril a rošt potřeme špekem. Plátky roštěnky položíme na rošt a grilujeme z jedné strany 5 minut, z druhé stačí 4 minuty (středně propečené) nebo z každé strany přidáme 1-2 minuty (dobře propečené). Maso položíme na teplý talíř a lehce potřeme olejem.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

 Tak akorát propečený grilovaný steak připravíte na kamenné desce grilu Vital.

 

MALINOVÝ DIP

Potřebujeme:

2 lžíce malinového džemu
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce malinového octa
1 lžíci medu
1 lžíci worcestru
1 lžičku tabasca
mletý černý pepř
sůl

Postup:

V menším plechovém hrnečku smícháme všechny ingredience, necháme přejít varem a pak redukujeme asi 10 minut. Omáčku necháme zchladnout a podáváme ke grilovanému masu.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Dip dokonale promícháte s pomocí tyčového mixéru Cabero.
 


ESTRAGONOVÝ DIP

Potřebujeme:

200 ml zakysané smetany
2 lžíce majonézy
1 lžíci jemně nasekaného estragonu
1 stroužek česneku
1 lžíci citronové šťávy
mletý černý pepř
mořskou sůl

Postup:

Promícháme zakysanou smetanu s majonézou, přidáme utřený česnek a sekaný estragon. Omáčku okyselíme citronem, opepříme a osolíme, dáme vychladit. Podáváme ke grilovanému nebo pečenému masu a rybám.

Dip dokonale promícháte s pomocí tyčového mixéru Cabero.
 

 

JOGURTOVÝ DIP S MÁTOU

Potřebujeme:

200 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku
1 lžíci citronové šťávy
1 lžíci jemně nasekané čerstvé máty
1 lžíci jemně nasekané petrželové natě
mletý černý pepř
sůl

Postup:

Smícháme všechny suroviny a necháme vychladit. Podáváme ke grilovanému masu a rybám.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Dip dokonale promícháte s pomocí tyčového mixéru Cabero.
 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze