Grilovaný žlutý meloun s dipem z ricotty s hřebíčkem a skořicí

Už jste někdy grilovali žlutý meloun? Že ne? Tak právě teď přišla ta chvíle, kdy můžete vše napravit. A právě grilovaný meloun nejlépe chutná s lahodou ricottovou pěnou! Zkuste!

GRILOVANÝ ŽLUTÝ MELOUN

Potřebujeme:

1 žlutý meloun
2 lžíce krystalového cukru
20 hřebíčků

Postup:

Meloun neloupeme, zbavíme ho jen jader a nakrájíme na měsíčky silné 2 cm. Do každého melounového měsíčku zapíchneme ze strany slupky 3 hřebíčky. Před grilováním posypeme meloun krystalovým cukrem, aby hezky zkaramelizoval. Mřížku nejdřív potřete olejem. Grilujeme na nepříliš žhavém místě grilu a nejméně 12 cm nad ohništěm. Podáváme hned poté, kdy cukr začne karamelizovat. Báječně chutná s kořeněnou ricottovou pěnou a kopečkem vanilkové zmrzliny.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Na grilování žlutého melounu se skvěle hodí gril Vital.
 


SKOŘICOVÁ PĚNA Z RICOTTY A ŠLEHAČKY

150 g ricotty
1 smetanu ke šlehání
2 bílky
½ lžičky mleté skořice
2 lžíce cukru krupice
špetku soli

Cukr vaříme v 1 dl vody tak dlouho, až vznikne cukrový sirup. Na závěr vmícháme skořici a necháme vychladit, potom skořicový sirup smícháme s ricottou. Zvlášť vyšleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Našleháme smetanu dotuha. Ke skořicové ricottě zlehka vmícháme sníh a šlehačku.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Dokonalou pěnu vyšleháte s pomocí šlehače Cuore.
 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze