Jahodový biskupský chlebíček

Nejdříve si musíte nadrtit jahody a potém už stačí smíchat zbylé přísady, vlít do formy a chlebíček je hotový! Nezapomeňte na závěr tuto letní pochoutku pocukrovat a podávat se šlehačkou a jahodami.

Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky
300 g čerstvých jahod
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
80 g másla
2 vejce
1 žloutek
1 necelý prášek do pečiva
špetku soli
1 lžíci hladké mouky na obalení jahod
hrubou mouku a máslo na vymazání formy
moučkový cukr na posypání

 

Postup:

Čtvrt kila jahod vidličkou rozmělníme, smícháme se žloutky, které jsme utřeli s máslem a cukrem, přidáme mouku a nakonec tuhý sníh z bílků a kypřící prášek. Do tohoto těsta přihodíme půlky nebo čtvrtky zbylých omytých jahod poprášených hladkou moukou. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Peče se ve středně vyhřáté troubě (160°C), propečenou vyzkoušíme špejlí po 40-45 minutách. Po částečném vychladnutí chlebíček vyklopíme. Po vystydnutí posypeme moučkovým cukrem.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Sníh z bílků do tuha vyšleháte s ručním šlehačem Cuore.
 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze