Kaldoun vás zahřeje!

Kaldoun, specialita z dob rakousko- uherské monarchie. Jak ho připravit? To vám prozradí Halina Pawlowská. Podívejte se na postup a překvapte své blízké!

 Potřebujeme:

1 kachní stehno
15 dkg kuřecích žaludků
15 dkg kořenové zeleniny
1 lžíci másla
2 lžíce mouky
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
8 kuliček černého pepře
špetku muškátového oříšku (nebo květu)
sůl
hrst domácích širších nudlí

Knedlíčky:

15 dkg kuřecích jater
1 vejce
1 žloutek
1 lžíci másla
2 lžíce strouhanky
mletý černý pepř
špetku červené papriky
špetku prášku do pečiva
sůl
petrželku na ozdobu


Na domácí nudle

10 dkg hl. mouky
1 vejce
sůl

Postup:

V hrnci povařte v osolené vodě drůbeží maso se zeleninou a s kořením. (Trvá to díky žaludkům nejmíň hodinu!) Po změknutí masa vývar sceďte, mrkev nakrájejte na kostičky, žaludky na plátky. Maso oberte z kostí a překrájejte. Do horkého vývaru zavařte francouzskou kuličku na zahuštění, nechte v něm povařit nudle a knedlíčky. Přidejte maso a mrkvičku, dochuťe muškátem a solí. Polévku můžete zjemnit troškou mléka. Na talíři ozdobte petrželkou.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Sdílejte s přáteli:

Diskuze