Kuřecí sendvič s vejcem a turínskou omáčkou

Aby byl sendvič výborný, tak nejdříve musíte okrájet okraje. Potom na jedné pánvičce osmažíte maso a na druhé pánvičce slaninu a vajíčko. A ráda na závěr, aby se vám směs do chlebíku moc nevsákla, tak je taky opečte!

Potřebujeme:

4 plátky tmavého toastového chleba
2 rozklepané kuřecí řízky
2 plátky anglické slaniny
2 vejce
1 menší hrst polníčku
1 menší hrst rukoly
salátovou okurku
mletý černý pepř
1 lžičku másla
sůl
olej

 

Na omáčku:

1 lžíci majonézy
1 lžíci rajského protlaku
1 malou cibulku
1 lžičku kaparů
špetku mletého pepře
sůl

 

Postup:

Dáme orestovat plátky slaniny, na každý plátek rozklepneme vejce a po krátkém zapečení porušíme žloutek, aby se mírně roztekl a necháme vejce srazit. Rozklepané kuřecí řízky nařízneme po krajích a zprudka je opečeme na pánvi. Plátky chleba lehce potřeme máslem, opečeme na pánvi, posypeme rukolou a polníčkem, potom položíme opečený řízeček, na něj rozetřeme turínskou omáčku, zase pár lístků rukoly a polníčku, pak slaninu s vejcem, plátek okurky, zase zelené lístky, trochu turínské omáčky a přiklopíme druhým plátkem opečeného chleba. Zabalíme do potravinářské fólie a přibalíme nezbytný papírový ubrousek.

 

Omáčka:
Drobně nasekanou cibulku spaříme horkou vodou, vmícháme do směsi majonézy a rajského protlaku, osolíme, opepříme a přidáme nasekané kapary.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Domácí majonézu na kuřecí sendvič si můžete připravit v sekáčku Express.
 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze