Luxusní žemlovka: Místo jablek, jahody!

Žemlovka nemusí být vždy jen s čerstvých jablíček. Tahle luxusní lehce alkoholická a jahodová verze oslní každého milovníka sladkých pokrmů!

Potřebujeme:

8 plátků bílého toastového chleba
500 g čerstvých rozpůlených jahod
400 ml mléka
1 vejce + 2 žloutky
250 g tvarohu ve vaničce
100 g krupicového cukru
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíci rumu
1 skořicový cukr
1 lžíci medu
máslo
1 lžíci namočených rozinek
špetku soli

Postup:

Plátkům toastového chleba odřízneme kůrky. Ohřejeme mléko s krupicovým cukrem a rozšleháme ho s vejcem a žloutky. Plátky bílého chleba namočíme do mléka. Tvaroh smícháme s medem a rumem. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme vymačkané kousky chleba, pokryjeme tvarohem. Na tvaroh rozložíme půlky jahod, posypeme lžící moučkového cukru a zakryjeme zbytkem chleba. Povrch posypeme skořicovým cukrem a změklými rozinkami, případně několika kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (165°C) asi 15 minut. Zemlbábu posypeme moučkovým cukrem a těsně před podáváním ozdobíme několika plátky čerstvých jahod.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Dokonalou zemlbábu můžete připravit v Pečence.

Sdílejte s přáteli:

Diskuze