Maďarské HALÁSZLÉ

Maďarská Halászlé je rybí polévka, která se dá dělat z různých druhů ryb. Na závěr přidejte chilli papričky, protože jak říká Halina: "Kdo chce být čilý, ať si dá chilli!"

Potřebujeme: 

750 g masa sladkovodních ryb
1 cibuli
1 lžíci oleje
50 g uzené slaniny
2 bílé (zelené) paprikové lusky
1 větší rajče
1 stroužek česneku
1 dl bílého vína
1 lžíci sladké mleté papriky
1 chilli papričku
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
mletý černý pepř
sůl

 

Postup:

Rybí maso povaříme asi 10 minut v malém množství vody či zeleninového vývaru a vína společně s bobkovým listem a novým kořením. Maso scedíme a necháme chladnout. V jiném hrnci na oleji rozškvaříme slaninu, přidáme půlkolečka cibule, zasypeme polovinou mleté papriky, vsypeme proužky bílé papriky, osminky rajčete, chilli papričku, zalijeme částí rybího vývaru a zvolna vaříme čtvrt hodiny. Vychladlé rybí maso dáme také do hrnce, dolijeme rybím vývarem a táhneme dál 35 minut. Nevaříme zprudka, maso by se rozpadlo a rozvařilo! Dochutíme pepřem a solí, česnekem a na úplný závěr posypeme mastný povrch polévky kvalitní maďarskou mletou paprikou. Polévka zázračně zčervená! K polévce se podává bílé pečivo.
 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Vařte v kvalitním titanovém nádobí české výroby.

 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze