Mušle na víně zakápnuté smetanou

Milovníci pařížských specialit zbystřete! Už nemusíte chodit do restaurací a chutnou pochoutku si můžete udělat v pohodlí domova. Stačí pár minut a máte hotovo!

Potřebujeme:

1 kg mušlí (slávek)
3 dl suchého bílého vína
svazek hladkolisté petrželky
2 šalotky
8 stroužků česneku
1 citron
2 snítky čerstvého tymiánu
½ dl olivového oleje
1 dl sladké smetany
½ lžičky mletého černého pepře

 

Postup:

Dobře očistíme mušle a dáme je do studené vody. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na oleji v hrnci. Přisypeme plátky česneku, zalijeme vínem, přidáme tymián a necháme 5 minut povařit. Scedíme mušle a vsypeme je do hrnce s vínem, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud se mušle neotevřou. Mezitím nasekáme petrželku, vsypeme ji na závěr do hrnce ke slávkám, vývar zjemníme smetanou. Otevřené mušle pokapeme citrónem a servírujeme s plátky bagety a vinným vývarem. Neotevřené mušle vyhodíme. Podáváme s opečenými plátky bagety.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Vařte v kvalitním titanovém nádobí české výroby.


Sdílejte s přáteli:

Diskuze