Nejlepší tvarohovo - jahodové knedlíky od tchýně

Sladké knedlíky milují nejenom děti, takže je to taková skvělá dobrota na letní prázdninové dny. Jakmile knedlíky vyplavou, jsou hotové. Na závěr je ozdobte jahodovou omáčkou a posypte tvarohem, cukrem a polijte máslem.

Potřebujeme: 

Na těsto:
2 kostky polotučného tvarohu
4 lžíce krupice
4 lžíce hrubé mouky
2 vejce
4 lžíce rozpuštěného másla
špetku soli

Na ozdobu:
250 g čerstvých jahod
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
smetanu ke šlehání

 

Postup:

V míse smícháme tvaroh s krupicí pokapanou rozpuštěným máslem, postupně promícháme s oběma vejci, jemně osolíme a přisypeme hrubou mouku (cca 4 lžíce). Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme těsto ještě hrubou moukou. Těsto propracujeme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Knedlíčky tvoříme v namočených dlaních – množství těsta odpovídá vrchovaté čajové lžičce. Tvarohové knedlíčky povaříme v horké vodě 3 minuty, potom je vařečkou otočíme a ještě 3 minuty vaříme. Knedlíčky scedíme a uložíme do tepla.
Očištěné jahody promačkáme vidličkou s polovinou práškového cukru. Tvarohové knedlíčky na talíři zdobíme rozmačkanými jahodami, posypeme zbylým cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Robot Gratus dokonale promíchá těsto na tvarohové knedlíky.

Sdílejte s přáteli:

Diskuze