Pečené bramborové placky s jáhlami

Jakmile si připravíte směs, vytvarujte placičky a nechte je v troubě zapéct pěkně do zlatova. Je to hrozně jednoduchý recept, který vás překvapí skvělou chutí! A navíc se po jáhlách netloustne, takže je recept vhodný i pro ty, kteří si chtějí udržet štíhlou linii.

Potřebujeme:

500 g brambor vařených ve slupce
200 g vařených jáhel
100 g polohrubé mouky
2 vejce
1 lžičku mletého kmínu
½ lžičky majoránky
sůl

 

Postup:

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme polotuhé těsto. Těsto buď rozválíme na pomoučeném vále do půl centimetru silné placky a hrnečkem vykrajujeme kolečka, anebo lžící odebíráme těsto a přímo na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme placičky. Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C do zlatova. Po upečení můžeme placky pomašlovat rozpuštěným máslem nebo kvalitním olejem, ale chutnají i nasucho, a to teplé i studené.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Těsto na placky zamíchá robot Gratus.
 

 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze