POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY S KŘENEM

Tuhle polévku Halina nedávno objevila, když zabrousila do jedné rakouské hospůdky. Příprava je velice jednoduchá a výsledný pokrm naprosto lahodný.

Potřebujeme:

500 g předvařené řepy
1 střední brambor
1 menší cibuli
750 ml zeleninového vývaru
1 lžíci citronové šťávy
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
2 lžíce strouhaného křenu
4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup:

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku, přidáme kostky brambor, bobkový list a nové koření, zalijeme vývarem, osolíme, povaříme, vsypeme kostičky předvařené řepy a vaříme doměkka. Bobkový list a nové koření vylovíme, polévku rozmixujeme, dochutíme pepřem a citronem. Polévku na talíři ozdobíme smetanou a strouhaným křenem.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Polévku rozmixujte s pomocí tyčového mixéru Cabero.


 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze