Pomerančový losos

Rybu osolte a opepřete a zprudka ze všech stran opečte na pánvi a vložte do pečící mísy. Potom už ji stačí polít vínem a pomerančovou šťávou a vložit rybku do trouby. Po vytažení podlijte smetanou a můžete podávat.

Potřebujeme:

4 filety syrového lososa
šťávu ze 2 velkých pomerančů
½ citronu
150 ml smetany na vaření
150 ml bílého polosuchého vína
olej
2 lžíce másla
špetku mletého černého pepře
sůl

 

Postup:

Zahřejeme troubu na 250°C. V zapékacím pekáčku necháme na sporáku na oleji zprudka opéct osolené, opepřené a citronem okyselené lososové filety. Pak přidáme do pekáče na rybí filety kousky másla a podlijeme rybku pomerančovou šťávou smíchanou s bílým vínem. Pekáček dáme do trouby na 5-7 minut. Pak přilijeme do šťávy smetanu a dusíme v troubě ještě 3 minuty. Filety podáváme ozdobené tenkým plátkem pomeranče. Jako příloha se hodí „nastavované“ bramborové placky s jáhlami pečené v troubě.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Lososa můžete v troubě péct i v pekáčku ze sady českého nádobí Titanium.
 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze