Soufflé se sýrem

Soufflé je francouzská specialita a v překladu znamená dýchat nebo vát. A přesně takové by mělo být. Pochoutku si můžete udělat i ve sladké variantě.

Potřebujeme:

0,2 l plnotučného mléka
1 dl smetany ke šlehání
60 g másla
30 g hladké mouky
150 g strouhaného sýru
4 sardelky
1 lžíci strouhaného parmezánu
3 žloutky
4 bílky
1 stroužek česneku
špetku muškátového květu
špetku bílého pepře
špetku kari
špetku zázvoru
sůl

Postup:

 

Čtyři misky na sufflé vymažeme česnekem, pak máslem a vysypeme sýrem.

Připravíme si bešamel: do rendlíku dáme 50 g másla, mouku a mléko smíchané se šlehačkou, kořením a solí, umícháme bešamel a dáme ho zchladnout.

Rozehřejeme troubu na 190°C. Necháme na pánvičce roztavit sardelky. Nastrouháme najemno sýr. Ze čtyř bílků vyšleháme tuhý sníh. Do chladného bešamelu vmícháme nejdříve sardelky a žloutky, potom nastrouhaný sýr a nakonec sníh. Vymazané misky na sufflé naplníme sýrovou směsí do 2/3 a pečeme v troubě 8 minut. Neotvírat troubu! Podáváme hned po upečení! Při pečení veškeré hmoty v jedné zapékací misce bude pečení trvat asi 20 minut.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Směs na sufflé vyšleháte s ručním šlehačem Cuore.

Sdílejte s přáteli:

Diskuze