Studená jahodová polévka

Jahodová sezona právě začíná, tak je zapotřebí ji pořádně využít. Vyzkoušet můžete třeba studenou jahodovou polévku, která vás během letních dnů skvěle osvěží. Postup je jednoduchý a velmi rychlý.

Potřebujeme:

400 g čerstvých jahod
1 plechovku neslazeného kondenzovaného mléka
2 lžíce bílého jogurtu
100 ml vody
1 lžíci medu
1 vanilkový cukr
½ limety
1 velký pomeranč
lístky meduňky na ozdobu

 

Postup:
Šťávu z pomeranče necháme předem zmrznout v tvořítku na led. Dobře omyté jahody nakrájíme na čtvrtky a posypeme vanilkovým cukrem, necháme chvíli odpočinout, aby se cukr rozpustil (4 nejhezčí jahody schováme vcelku na ozdobu). Kondenzované mléko smícháme s medem a jogurtem, mírně naředíme decilitrem vody. Čtvrtky oslazených jahod rozmixujeme tyčovým mixérem, postupně přimícháme medovo-jogurtové kondenzované mléko, okyselíme limetkovou šťávou a nalijeme do skleněných misek. Do každé misky dáme oranžovou kostičku pomerančového ledu, ozdobíme rozpůlenou jahodou a lístky meduňky.

 

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

Jahody na polévku rozmixujete s pomocí tyčového mixéru Cabero.
 

 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze