Karamelizované kapustičky s opečenou šunkou

Ideální řešení jako příloha i jen tak na mlsání. Příprava receptu zabere pár minut a vaše chuťové pohárky budou mít druhé Vánoce!

Potřebujeme:

600 g růžičkové kapusty
250 g šunky vcelku
med
pepř
sůl
balzamikový ocet
balzamikovou redukci
muškátový oříšek
led

Postup:

Kapustičky chvilku povařte, pak je hned slijte a promíchejte s ledem, aby si zachovaly pěknou barvu. Poté je osmažte na pánvi, nejlépe s přepuštěným máslem. Přidejte pepř, muškátový oříšek, med a balzamiko. Šunku nakrájejte na silnější proužky, potřete je z jedné strany medem a touto medovou stranou je položte na rozpálenou pánev bez tuku. Pak rychle opečte i z druhé strany a položte na kapustičky.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

 

DALŠÍ RECEPTY:

Pstruh s citronem

Pečená rajčata

 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze