Pečená rajčátka posypaná parmezánem

Vyzkoušejte jednoduchý, skvělý a naprosto zdravý recept, který potěší nejen vegetariány. A navíc vás uklidní, protože rajčata obsahují tiramin, který má právě uklidňující účinek.

Potřebujeme: 

1 kg rajčat

mořskou sůl
třtinový cukr
1 lžíci provensálského koření
2 lžičky grilovacího koření na sýr
6 stroužků česneku na plátky
olivový olej  

Postup:


Rajčata seřízněte a položte bubákem na dno zapékací nízké mísy. Na seříznutý vršek rajčete nasypte koření, cukr, sůl a položte česnek, vše zalije olivovým olejem. Pečte hodinu v troubě rozehřáté na 160°C. Pět minut před koncem pečení rajčata můžete posypat strouhaným parmezánem.

Všechny ingredience můžete nakoupit ZDE

 

DALŠÍ RECEPTY:

Pstruh na citronu

Karamelizované kapustičky

 

Sdílejte s přáteli:

Diskuze